Extra verdieping op je dak plaatsen

Extra verdieping op je dak plaatsen2023-07-06T11:55:04+00:00

Extra verdieping op je dak plaatsen

Jouw bestaande woning of je nieuwbouwwoning is in de loop der tijd misschien een beetje te klein geworden! Dit kan komen door verschillende veranderingen in uw leven, gezinsuitbreiding, een nieuwe hobby of gewoon toe aan extra ruimte. Het maakt ook niet uit waarom je meer ruimte wil creëren in je woning, het is belangrijk dat het goed gebeurd. Door middel van een extra verdieping op uw huis laten bouwen, dit kan bijvoorbeeld het laten ophogen van je dak creëer je heel erg snel echt veel extra ruimte. Kies op de extra verdieping voor een werkruimte of een extra slaapkamer. Bij het plaatsen van een extra verdieping op een plat dak ben je vaak een stuk goedkoper uit en is dit heel erg snel klaar, soms zelfs binnen één dag.

Waarom kiezen voor een dakopbouw?

De voordelen zijn heel erg belangrijk! Er zitten zoveel voordelen aan een dakopbouw en dat tegenover de prijs die jij hiervoor betaald is het eigenlijk echt een perfecte optie voor je huis. Voor de prijs van dakopbouw op een plat dak kan jij niet eens een verhuizing realiseren. Het belangrijkste voordeel aan een dakopbouw is dat je meer woonruimte creëert. Dit verhoogt de prijs van je woning weer! Toch zetten wij nog even alle voordelen voor jou op een rijtje.

  • Binnen korte tijd veel meer woon ruimte
  • Jij kan zelf bepalen welke materialen je wil gebruiken voor de dakopbouw, heeft weer invloed op de prijs
  • Jij hebt heel veel keuzes zelf in handen
  • Jij kan zelf de grootte van de extra ruimte bepalen

Jij kan zelf bepalen in overleg met Bouwbedrijf Zuidema wat je wil plaatsen, ga in goed overleg om jouw wensen te realiseren. Wij plaatsen in veel gevallen een prefab dakopbouw, deze zijn het goedkoopst!

Bespaar op jouw dakopbouw

Het is heel erg belangrijk om te weten wat de dakopbouw gaat kosten! Wij begrijpen dit als geen ander, maar kunnen niet specifiek zeggen welke prijs een bepaalde ruimte gaat kosten. Vooral omdat jij jouw wens in materiaal nog door kan geven. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 15.000,- en 55.000,- euro! Wil jij weten wat jouw dakopbouw gaat kosten? Dan kan jij de prijs opvragen via onze manieren van contact. Wil jij graag dat onze aannemer langs komt bij jou? Dan kan jij vrijblijvend een afspraak maken om alle vakkundige normen en andere randzaken te bespreken!

Meer woonruimte door een dakopbouw

Door middel van een dakopbouw op uw platte dak kan jij jouw woonruimte met 35% vergroten! Het is echt een verlening van je woning, dus ben jij op zoek naar snel meer woonruimte dan kan je kiezen voor een dakopbouw. Jij doet niet meer dan een stuk bij bouwen aan je huidige woning. Jij bent door een dakopbouw in staat om een extra slaapkamer bij te bouwen en dat zonder al te veel te slopen! Het is ideaal door de prijs en de snelheid van het plaatsen, dus neem contact op met Zuidema om jouw wensen te bespreken en wie weet kunnen we jouw wensen snel realiseren. De ideale optie voor veel woningen zijn de extra verdiepingen op een garage, deze zijn vaak ongebruikt en even hoog als de eerste verdieping! Op deze wijze kan jij de vloeroppervlakte van je eerste verdieping vergroten. Een opbouw op de garage is een klus die veelvuldig uitgevoerd wordt.

Hoeveel ruimte creëer jij door de extra verdieping?

Deze ruimte is natuurlijk afhankelijk van een aantal onderdelen, het dakoppervlakte en de grootte van je huidige woning natuurlijk! Wij geven een aantal algemene m2.

  • 5 meter breed bij 8 meter lang betekent 40 m2, bij een plat dak
  • 5 meter breed bij 8 meter lang betekent 33 m2, bij een steil dak
  • 5 meter breed bij 8 meter lang betekent 38 m2, bij een schuin dak

Vergunning voor een dakopbouw en de hulp van een betrouwbare aannemer

Naar alle waarschijnlijkheid heb jij een vergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakopbouw. Waarschijnlijk heb je een vergunning nodig vanuit de gemeente. Bij Bouwbedrijf Zuidema hebben wij ervaring met het aanvragen van vergunningen en het verlenen van het juiste advies hierover. Wij kunnen jou helpen met het aanvragen van de juiste vergunningen. Wij zullen ook rekening houden met de vergunningen tijdens het ontwerpen en de andere werkzaamheden. Het kost natuurlijk wel geld om de vergunning aan te vragen. De kosten liggen tussen de €200 en €600. Bij Bouwbedrijf Zuidema kan jij vrijblijvend een afspraak maken om een dakopbouw te laten plaatsen. Maak snel een afspraak met Zuidema om jouw wensen door te spreken en de extra woonruimte te creëren.

Onderhoud en renovatie van een woning door Zuidema
Dakopbouw bij Bouwbedrijf Zuidema
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat