Jouw woning verduurzamen

Jouw woning verduurzamen2023-06-13T13:37:07+00:00

Jouw woning verduurzamen

Het verduurzamen van jouw woning levert vaak een stuk lagere kosten op voor de energierekening en dit scheelt maandelijks natuurlijk heel erg, maar het vraagt aan het begin ook een investering. Het is dan ook weer zo simpel dat sommige investeringen snel terugverdiend zijn, dus het is een flinke prijs die het eerst kost maar daarna kan het juist heel erg veel opleveren. Het mooie is dat er ook subsidies zijn die (een deel van) de kosten kunnen wegnemen, dan wordt de investering al een stuk draaglijker. Bouwbedrijf Zuidema is een specialist op het gebied van verduurzaming van woningen en andere ruimtes, wij nemen een deel van jouw vragen weg.

Verschillende manieren van het verduurzamen van jouw woning

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop jij jouw huis kan verduurzamen, wij nemen jou mee door de verschillende mogelijkheden! Bouwbedrijf Zuidema heeft al enige ervaring opgedaan in het verduurzamen van huizen en andere ruimtes. Wij durven onszelf een zekere verduurzamingspecialist te noemen.

Het eerste wat je kan doen is een warmtepomp aan te schaffen, deze warmtepomp vervangt jouw CV-ketel. Met een hybride warmtepomp bespaar je in een matig geïsoleerde woning al snel €550. Vanaf 2025 is het zelfs verplicht om een hybride warmtepomp aan te schaffen of een andere variant hiervan als je jouw cv-ketel moet vervangen.

Naden en kieren isoleren van wind en kou, dit betekent een groot gebruik van tochtstrips en kit waar nodig. De kosten van dit materiaal zijn heel erg laag en de energiewinst start meteen!

Een andere optie is het isoleren van een spouwmuur, oftewel ook spouwmuurisolatie genoemd. Deze isolatie is binnen een dag aan te brengen door een deskundige, en laat dat nou eens Bouwbedrijf Zuidema zijn. De terugverdientijd van deze verduurzaming is 3 tot 4 jaar. Jij kan door verschillende hulpmiddelen kijken en uitrekenen wat het voor jou gaat kosten en wat de verdiensten zijn.

Als laatste maar zeker de bekendste zien wij heel vaak glasisolatie bij woningen en huizen terugkomen. Dit levert zowel een grote besparing op als meer wooncomfort. De investeringskosten kunnen een stuk lager gemaakt worden door gebruik te maken van subsidies.

Hoe bepaal jij welke verduurzaming slim is?

Wij van Bouwbedrijf Zuidema begrijpen als geen ander dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar wat is nou slim voor jou! Waar begin jij met het verduurzamen van jouw huis? Bouwbedrijf Zuidema kan jou helpen, met een goed advies en een duidelijk plan voor de beste verduurzaming. Samen met Zuidema ga jij ontdekken welke het meeste opleveren, wat de kosten hiervan zijn en wat de beste oplossing is voor jouw ruimte, gezinsgrootte en huidige situatie.

Verschillende subsidies voor het verduurzamen van je huis

Het verduurzamen van je huis vragen een flinke investering, het is helaas niet gratis om je huis een stuk zuiniger te maken. Het is vaak mogelijk om een heel mooi bedrag aan subsidie hiervoor te krijgen. Zowel het rijk, jouw gemeente of zelfs een provincie kunnen subsidies aanbieden om jou huis te verduurzamen. Vaak zijn deze subsidies of leningen tegen hele gunstige voorwaarden opgesteld. Er zijn genoeg hulpmiddelen die jou kunnen helpen met een compleet overzicht aan tegemoetkomingen, zowel de landelijke als de regionale worden hierin beschreven.

Laat je verduurzaming uitvoeren door Bouwbedrijf Zuidema

Gaat het om een hele grote aanpassing en wil jij het werk liever uitbesteden, vraag dan zeker weten een offerte op bij Bouwbedrijf Zuidema. Wij hebben een grote ervaring aan eerder projecten op het gebied van verduurzaming en hebben een eerlijk prijs. Jij krijgt hierdoor een goed beeld van de prijs die het gaat kosten! Wij staan voor jouw verduurzaming

Verduurzaming door Bouwbedrijf Zuidema
Glasisolatie door Bouwbedrijf Zuidema
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat