Verdieping op garage

Verdieping op garage2022-10-24T09:56:55+00:00

Verdieping op garage

Een extra verdieping op je garage bouwen zorgt voor extra ruimte in jouw huis. Op deze manier creëer je eenvoudig meer kamers, zonder dat je hoeft te verhuizen. Als je kiest voor een dakopbouw op je garage, is dit meestal als verlenging van de eerste verdieping. In tegentelling tot een extra verdieping op je huis, waar dit echt als verhoging wordt gebruikt. Het is dus niet zozeer een opbouw, maar meer een uitbouw. Bij het plaatsen van een verdieping op je garage wordt er veelal gebruik gemaakt van de volgende 3 vormen:

  • Een plat dak;
  • Twee schuine zijden;
  • Één schuine zijde.

We kijken hierbij naar wat jij wil en geven je advies over de best te gebruiken vorm voor op jouw garage!

Vergunning voor je dakopbouw

Net als bij het plaatsen van een gewone dakopbouw, heb je ook voor een verdieping op je garage een vergunning nodig. Er zijn hier meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en doen we er alles aan zodat jij de vergunning krijgt. Zo wordt er gekeken naar de volgende punten voor het afgeven van de vergunning:

  • Bestemmingsplan: De opbouw moet voldoen aan het bestemmingsplan van jouw gemeente, wij zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat dit wordt goedgekeurd. Ook wanneer het niet voldoet aan het bestemmingsplan, zullen wij kijken naar omweggetjes om te zorgen voor goedkeuring;
  • Welstandscommissie: Het uiterlijk van de opbouw moet door de welstandscommissie worden goedgekeurd. Dit gaat voornamelijk om kleuren en materialen van de verdieping op je garage.
  • Goedkeuring van buren: Niemand moet last hebben van de opbouw en dus dien je goedkeuring te hebben van je buren. Het is handig om dit van te voren al te bespreken, zo heb je al een vast een streepje voor.

Als er aan de bovenstaande eisen wordt voldaan, kunnen wij met 99% zekerheid zeggen dat jouw vergunning wordt goedgekeurd. Zo kunnen wij snel beginnen met het vergroten van jouw woning. Daarnaast is dit natuurlijk ook positief voor de waarde van jouw woning, die hierdoor zal stijgen.

Verdieping op garage in Drenthe

Bouwbedrijf Zuidema staat voor je klaar als jij graag een verdieping op je garage in Drenthe wil plaatsen. We kijken samen naar de mogelijkheden, waarbij jouw wensen en behoeftes centraal staan. Gedurende het hele proces staan wij je bij en kun je terecht bij ons voor al je vragen. Of je nou in Hoogeveen, Hollandscheveld, Zuidwolde, Slagharen of een andere plek in deze omgeving woonachtig bent, op Bouwbedrijf Zuidema kun je rekenen! Neem snel contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak!

Neem contact met ons op!
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat