Woningen verduurzamen

Woningen verduurzamen2023-06-28T15:33:56+00:00

Woning verduurzamen door Bouwbedrijf Zuidema

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun leefstijl steeds duurzamer in te richten! Dat merk je helemaal in 2023, de energieprijzen stijgen door het plafond heen en dat is heel erg belangrijk om te weten wanneer jij een woning bezit. Jij wil niet voor onnodige kosten komen te staan, wees voorbereid en ga op zoek naar de opties die jij hebt. De overheid doet zijn best om hier maatregelen voor te realiseren, makkelijker maken voor jou en zorgen dat mensen sneller overgaan op verduurzaming van de woning. Welk prijskaartje hangt aan jouw verduurzaming en welke verschillende mogelijkheden er zijn! Dat is heel erg belangrijk om inzichtelijk te maken voor jou.

Wie een huis wil verduurzamen begint bij zijn of haar energierekening, jij moet kijken waar de meeste kosten vandaan komen. Met de kleinste aanpassingen kan je al duurzamer leven, maar er zijn bouwplannen waardoor jij echt grote stappen maakt in het verlagen van je energierekening. Eerst isoleren en dan pas installeren, dat is de regel op het gebied van verduurzaming.

Welke verschillende mogelijkheden zijn er op het gebied van verduurzaming?

1. Spouwmuur isoleren

Het isoleren van een woning levert echt veel op, jij houdt veel meer warmte binnen door deze isolatie en hierdoor bespaar je een stapel geld op je energierekening. Maar ook door de isolatie van de woning houdt je echt de warmte buiten in de zomerse periode. Een mooie toevoeging aan de isolatie is dat het naast de regeling van het klimaat, ook veel lawaai kan dempen. Let op! Vooral oudere huizen zijn heel erg slecht geïsoleerd, ga op zoek naar een specialist zoals Bouwbedrijf Zuidema om de muren te isoleren.

2. Het isoleren van het dak

Heb jij een woning met een schuin dak? Vaak bevinden deze daken zich op de zolder, dan heb jij vast enige vorm van isolatie in het dak zitten. Het is goed om te laten onderzoeken hoe goed deze isolatie is, kan er nog wat aan toegevoegd worden waardoor het dak nog beter geïsoleerd is. Via het dak verliezen veel woningen heel erg veel warmte. Het is de investering echt waard, isolering! Het is zo belangrijk om je huis zo goed mogelijk te isoleren.

3. Isoleren door het kiezen voor beter glas

Wist jij dat dubbel glas helemaal niet meer van deze tijd is? Het is echt een glassoort die ingehaald is door veel andere soorten op het gebied van isolatie. Wie zijn huis echt goed wil isoleren, moet kiezen voor HR++ of triple glas. Door deze twee soorten bespaar je echt een grote hoeveelheid aan energie in je woning. Deze glassoorten bieden echt een hoog rendement, daarom zijn deze glassoorten echt de investering waard! Met deze twee soorten hou je echt de warmte buiten en daarnaast is het glas heel erg goed om lawaai buiten te houden. Winst voor je rekening, wooncomfort en het klimaat in je woning!

Ook voor de Vereniging van Eigenaars (VvE’s) energie besparen in panden

Bij Bouwbedrijf Zuidema zijn wij gespecialiseerd in het ondersteunen van grote projecten, deze projecten zijn voor ons echt geweldig om te realiseren. Wij hebben al enkele projecten gerealiseerd voor VvE’s, dit is een onderdeel waar wij veel meer ondersteuning in willen bieden. Voor zowel particulieren en VvE’s zijn er subsidies die aangevraagd kunnen worden! Hierdoor kan het belangrijk zijn om te kijken en te inventariseren wat voor een subsidie zij kunnen krijgen. Voor VvE’s zijn energiebesparende mogelijkheden natuurlijk heel erg belangrijk, zij hebben meerdere appartementen waarbij verduurzaming dus heel erg veel oplevert. Bouwbedrijf Zuidema wil heel graag het netwerk uitbreiden met meerdere VvE’s, wij kennen onze ervaring en specialiteiten. Hierdoor weten wij precies wat we kunnen betekenen voor de VvE’s. Neem als Vereniging van Eigenaars contact op met de specialisten van Bouwbedrijf Zuidema op het gebied van verduurzaming.

Als particulier energie besparen in jouw woning

Particulieren hebben ook recht op verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning, daarom willen wij jou graag informeren over de mogelijkheden. Wij zijn bekend met alle regels en voorschriften omtrent de verduurzaming van woningen, wij willen heel graag jouw woning verduurzamen met onze specialiteiten op het gebied van isoleren en het vervangen van kozijnen. Oude huizen hebben vaak wat minder goede isolatie in daken en muren, daarom adviseren wij om zeker te kijken naar de mogelijkheden omtrent het verduurzaming van jouw oudere woning. Deze woningen hebben vaak wat mindere isolatie of soms verouderd, dan is het goed om contact op te nemen met Bouwbedrijf Zuidema en te kijken wat deze kan betekenen voor jou als particulier. Het is zeker een investering op het eerste gezicht maar dat is er snel alweer uit gehaald.

Neem contact op met Bouwbedrijf Zuidema voor het verduurzamen van je woning

Bouwbedrijf Zuidema is gespecialiseerd in het verduurzamen van je woning, wij kunnen dit aanbieden door verschillende onderdelen op het gebied van verduurzaming uit te voeren. Wij willen graag iedereen ondersteunen op het gebied van verduurzaming van de woningen, dus ben jij heel erg benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op! Dit kan je doen door de telefoon te pakken of een mailtje op te zetten, kies jou manier van contact en hopelijk spreken wij jou snel.

Duurzame dakkapel door Bouwbedrijf Zuidema
Verduurzaming van de kozijnen door Bouwbedrijf Zuidema
Chat starten
Heb je een vraag?
Hallo,
Voor vragen zijn wij ook bereikbaar via deze chat